محصولات برند سامسونگ
معرفی برند سامسونگ
سامسونگ: (Samsung) یکی از بزرگترین شرکت های خوشه ای در کره جنوبی و یک شرکت چندملیتی است که تعداد زیادی شرکت تابعه و زیرمجموعه دارد. این شرکت در صنایع مختلف فعالیت دارد و محصولات متنوعی چون لوازم خانگی، لوازم دیجیتال و الکترونیکی و ... را روانه بازار می کند. دفتر مرکزی آن در شهر سئول قرار دارد و شماره کارکنانش در سال ۲۰۱۴ نزدیک به ۴۸۹٬۰۰۰۰ نفر اعلام شد. گلکسی (Galaxy) یا سامسونگ گالاکسی (Samsung Galaxy) به مجموعه دستگاه های موبایل تولید شده توسط کره ای ها اطلاق دارد که از سیستم عامل اندروید گوگل بهره می برند. این شرکت هر ساله گوشی های پرچمدار جدیدی را روانه بازار می کند که از طریق فروشگاه اینترنتی به فی با بهترین قیمت و گارانتی اصلی در اختیار خریداران قرار دارد. گلکسی های سامسونگ از پرفروش ترین گوشی های هوشمند در جهان به حساب می آیند و بعد از اپل در رده دوم جای دارند. اگر می خواهید یکی از گلکسی های این شرکت را خریداری کنید، به فروشگاه آنلاین به فی سری بزنید و گوشی موردنظر خود را با ضمانت اصل بودن کالا خریداری کنید.
تاریخچه برند سامسونگ: از فروش نودل تا تبدیل شدن به بزرگترین شرکت تکنولوژی دنیا
لی بیونگ-چول (Lee Byung-chul)، بنیانگذار سامسونگ در خانوادهای ثروتمند متولد شد. به دانشگاه رفت اما در میانهی راه تحصیل را رها کرد. لی، شرکت (تجارت سامسونگ) را در سال ۱۹۳۸ میلادی به عنوان شرکت بازرگانی و چندملیتی در سئول، پایتخت کره جنوبی تاسیس کرد. نام سامسونگ از دو بخش (سام: سه) و (سونگ: ستاره) به معنای سه ستاره نشات میگیرد. این اسم در زبان کرهای بیانگر خصلتهایی مانند: بزرگی، قدرت، فراوانی، ابدی بودن و جاودانگی است. این شرکت ۳ مرتبه نماد خود را تغییر داده است. اگر به لوگوی فعلی سامسونگ دقت کنید متوجه میشوید که حروف S و G از کادر بیرون زدهاند که بنا بر ادعای سامسونگ نشاندهندهی تفکر باز شرکت برای ورود به صنایع مختلف است.اولین فعالیت این شرکت با صادرات موادغذایی (ماهی خشک، مواد غذایی محلی و نودل) در منطقه سو-دونگ (su-dong) و با ۴۰ کارمند آغاز شد. کمی بعد این شرکت وارد حملونقل شد و در دوران حملهی کره شمالی به کرهی جنوبی، سامسونگ توانست به سود فراوان برسد.
سامسونگ در طول سه دهه فعالیت، خود را در حوزه ارائه خدمات مالی و بیمه، اوراق بهادار و خردهفروشی توسعه داد. در اواخر سال ۱۹۶۰ این شرکت وارد صنعت الکترونیک شد. در حال حاضر سامسونگ چند زیرمجموعه در صنایع مختلف دارد، از جمله: الکترونیک (Samsung Electronics)، فایر (Samsung Fire)، بیمه عمر (Samsung Life Insurance)، صنایع سنگین (Samsung Heavy Industries) و سیاندتی (Samsung C&T Corporation) است.در مجموع پیشرفت در این صنایع باعث رشدهای بعدی سامسونگ شد. حالا درصد چشمگیری از تولید ناخالص ملی کره جنوبی به سامسونگ تعلق دارد و این برند یکی از برندهای باارزش جهانی است که توانسته در توسعهی اقتصادی، سیاسی، رسانهای و حتی فرهنگ کشورش نیز تاثیرگذار باشد. لیست قیمت انواع گوشی های سامسونگ سامسونگ بدون شک نقش مهمی در رشد و توسعهی کرهی جنوبی بازی کرده و همواره در تولید اولینها اولین بوده است. دفتر مرکزی سامسونگ هنوز هم در سئول است اما سهام این شرکت جهانی در بازار بورس نیویورک دادوستد میشود.
این روزها همهی ما حداقل تجربهی یک بار استفاده از محصولات این شرکت مانند ماشین لباسشویی، جارو برقی، اتو، مایکروویو، لپتاپ، یخچال فریزر، ساعت هوشمند و غیره را داشتهایم؛ اما گسترهی فعالیت سامسونگ به قدری وسیع است که نمیتوان در یک مقاله به آن پرداخت. برای درک این گستردگی بد نیست بدانید که در حال حاضر تعداد کارمندانِ مستقیم شرکت سامسونگ از مجموع کارمندان اپل، گوگل و مایکروسافت هم بیشتر است.پس از درگذشت لی بیونگ-چول، پسرش لی کون-هی (Lee Kun-hee) مسئولیت شرکت را برعهده گرفت و در سال ۱۹۸۷ سامسونگ را به ۳ زیر گروه مستقل با نامهای شینسگائه (Shinsegae)، سیجی (CJ Group) و هانسول (Hansol) تفکیک کرد. ۶ سال بعد یعنی در سال ۱۹۹۳ میلادی، کون-هی به عنوان رییس هیئت مدیره تصمیم به کوچک کردن ابعاد شرکت گرفت و در نتیجه ۱۰ زیر مجموعهی سامسونگ را فروخت. پس از آن تمرکز شرکت روی سه صنعت اصلی یعنی الکترونیک، مهندسی و شیمی رفت.
در ابتدا خواندید که سامسونگ تقریبا در هر حوزهای از غذا گرفته تا بیمه، ساخت جت جنگی، ساخت برج خلیفهی دبی و حملونقل وارد شد؛ اما پس از مدتی این گستردگی شرکت را غیرمتمرکز کرد و باعث شد محصولات رشد چندانی نکنند. پیشرفت اصلی سامسونگ از زمانی آغاز شد که کون-هی زیر مجموعههای پراکندهی سامسونگ را فروخت و سعی کرد فعالیتهای شرکت را محدود کند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به محصولات الکترونیکی که سامسونگ در طی سالهای فعالیتش تولید کرده است. در سال ۱۹۸۲ اولین کامپیوتر شخصی سامسونگ با نام SPC-1000 معرفی شد. در سیستم این کامپیوترها برای ذخیرهسازی از نوار کاست (Cassette) استفاده میشد، البته قابلیت نصب فلاپی درایو (Floppy drive) نیز وجود داشت. این تکنولوژیها در آن زمان بسیار پذیرفته شده بودند.
در سال ۱۹۸۳ مؤسس سامسونگ از تصمیم جدی این شرکت برای ورود به صنعت تولید حافظه DRAM خبر داد. به فاصلهی یک سال، این شرکت به سومین تولید کننده این محصول در جهان تبدیل شد. کمتر از یک دهه بعد این شرکت به دومین تولید کننده بزرگ چیپ حافظه و تراشه پس از اینتل در جهان تبدیل شد. سامسونگ به ترتیب در سالهای ۱۹۹۲ و ۱۹۹۴، اولین DRAM-های ۶۴ و ۲۵۶ مگابایتی دنیا را ساخت. این محصولات بهخاطر دوام، اطمینان و طول عمر بالا در دنیا شناخته شده هستند.در بازار گوشی موبایل، وظیفهی اصلی رشد این برند برعهدهی زیرمجموعهی (الکترونیک) است که البته کارش را هم بسیار درست انجام میدهد و جز سودآورترین زیرمجموعههای سامسونگ است. این شرکت در سال ۱۹۸۸ برای اولین بار گوشیهای موبایل خودش را در کشور کره عرضه کرد. در آن زمان بخش عمدهای از بازار در دست شرکت موتورولا بود. متاسفانه در ابتدا کیفیت گوشیهای سامسونگ ضعیف بود و تا اواسط سال ۲۰۰۰ فقط ۲۰ درصد از بازار کره در دست سامسونگ بود. در عوض سامسونگ اولین شرکتی بود که در سال ۱۹۹۹ گوشیهایی با قابلیت پخش MP3 را وارد بازار کرد؛ اما اوضاع خوب نبود و در آن دوران حتی ایدهی خروج از بازار موبایل نیز در دستور کار مدیران شرکت قرار گرفت. خوشبختانه ۱۲ سال بعد سامسونگ الکترونیک به بزرگترین تولید کننده گوشی موبایل در جهان تبدیل شد و به سلطهی چند ساله نوکیا پایان داد.
بازیکن اصلی سامسونگ در بازار گوشی، سری Galaxy است که رقابت سنگینی با آیفون دارد. در سال ۲۰۱۵ این گوشیها با صفحه نمایش منحنی دو لبه همراه شدند و حسابی سروصدا به پا کردند. پنلهای نمایشگر و تلویزیونها samsung tv panels اولین نمایشگر LCD سامسونگ در سال ۱۹۹۵ معرفی شد. در یک دههی گذشته سامسونگ با عرضهی فناوریهایی مانند OLED و AMOLED پیشگام بازار شد. بخش عمده تلاش سامسونگ در حوزه پنلهای نمایشی روی تولید نمایشگرهای نازک معطوف شده و بارها رکوددار این صنعت بوده است. سابقهی سامسونگ در زمینهی تولید تلویزیون به دههی ۶۰ میلادی برمیگردد. در دههی ۷۰ سامسونگ سیستم (راهاندازی سریع) را معرفی کرد و توانست در سال ۱۹۷۸میلادی، ۴ میلیون تلویزیون سیاه و سفید تولید کند که رکورد بیشترین تعداد تولید در دنیا در آن سال است. ساخت اولین تلویزیون TFT-LCD با اندازهی ۳۰ اینچ، اولین مانیتور TFT-LCD سه بعدی دنیا، اولین تلویزیون دو تصویری ۳۳ اینچی، ثبت رکورد فروش ۱۰۰ میلیون تلویزیون رنگی، اولین تلویزیون منحنی ۱۰۵ اینچی اولترا اچدی، تلویزیون نقطه کوانتومی، اولین صفحه نمایش Cinema LED، عرضه اولین تلویزیون ماژولار (The wall) با وضوح 8K، اولین تلویزیون Micro LED با سایز ۷۵ اینچ و … از افتخارات سامسونگ در تولید تلویزیون هستند. جایگاه کنونی سامسونگ چند روز گذشته خبری منتشر شد که نشان میداد شرکت سامسونگ در سه ماهه اول ال ۲۰۲۱، با وجود همهگیری ویروس کرونا، بیش از ۷۶ میلیون گوشی موبایل به فروش رسانده و ۲۲ درصد سهم بازار را از آن خود کرده است. سامسونگ با این میزان فروش، حدود ۷ درصد از اپل با فروش ۵۲.۴ میلیونی، بیشتر فروخته است. این آمار نشان میدهد که سامسونگ در حال حاضر پادشاه بازار گوشیهای موبایل است و حتی اپل را هم پشت سر گذاشته است.