در این مطلب قصد داریم بهترین گوشی از لحاظ دوربین در سال ۲۰۲۱ را به شما معرفی کنیم. اگر به ۱۵ سال قبل برگردیم، گوشیها یا دوربین نداشتند و یا دوربین آنها در سطح بسیار ابتداعی قرار داشت و برای گرفتن عکسهای خوب مجبور بودید تا از دوربین عکاسی استفاده کنید. با پیشرفت شبکههای اجتماعی و اهمیت هرچه بیشتر عکسها، بخش دوربین گوشیها اهمیت به مراتب بیشتری پیدا کرد و سازندگان نیز با علم به همین موضوع به سمت کیفیت بیشتر دوربین گوشیها رفتند. پیشرفت اولیه بیشتر در کیفیت دوربین اصلی بود و تا چند سال قبل هم خبری از لنزهای فوق عریض، تله فوتو، ماکرو و … در تلفنهای هوشمند نبود و ورود این دوربینها نشان از اهمیت بسیار بالای بخش دوربین گوشیهای حال حاضر دارد.
در سال ۲۰۲۱ به نقطهای رسیدهایم که حتی گوشی های میانرده و اقتصادی از ترکیب چهار لنز در قاب پشتی و یک دوربین سلفی در قاب جلویی استفاده میکنند و در پرچمداران هم بخش دوربین به یکی از معیارهای اصلی برای خرید تبدیل شده است.
حال تصور کنید که میخواهید یک میانرده یا پرچمدار خریداری کنید و معیار اول شما برای خرید کیفیت دوربینها و عکس و فیلمهای ثبت شده با آنها است. باید از چه طریقی از کیفیت دوربین گوشی مورد نظر آگاه شوید؟ آیا راهی وجود دارد که دوربین گوشیها را تحت عنوان عدد با هم مقایسه کنید؟
خوشبختانه جواب به این سوال مثبت است و سایت Dxomark در سال ۲۰۰۸ در همین زمینه ارزیابی دوربین گوشیهای هوشمند، شروع به فعالیت کرد. در ادامهی این مطلب قرار است بیشتر با Dxomark آشنا شویم و سپس به بهترین گوشیهای بازار از دید این سایت بپردازیم.
پس اگر بخش دوربین برای شما اهمیت زیادی دارد و در عین حال ابزار خوبی برای مقایسه این بخش در اختیار ندارید، حتما قبل از خرید گوشی در ادامهی این مطلب جذاب و کاربردی با تکنوبلاگ همراه باشید تا نگاهی به بهترین گوشی از لحاظ دوربین در سال ۲۰۲۱ را بررسی کنیم. طبیعتا از آنجایی که سال ۲۰۲۱ تمام شده نیز خواندن این مقاله میتواند برایتان از جذابیت خاصی برخوردار باشد.
لیست قیمت انواع گوشی های هوشمند را در سایت تکنولایف مشاهده کنید:
بهترین گوشی از نظر دوربین باید ویژگیهای زیر را داشته باشد
گشودگی لنز و اندازه دیافراگم
گوشیهای رده بالا مانند پرچمدارهای سامسونگ و اپل از لنزهایی باز با دیافراگمهای پایین استفاده میکنند. به همین دلیل گوشیهایی مانند آیفون ۱۳ پرو و حتی گلکسی اس ۲۱ اولترا عکسهای خوبی ثبت میکنند و خیلیها آنها را به عنوان بهترین گوشی از نظر دوربین میدانند. به طور مثال لنزی که از دیافراگم f/1.5 استفاده میکند، میتواند تصاویری ثبت کند که محیط پسزمینه آنها تار تر باشد. این اتفاق را در زمانی مشاهده میکنید که سوژه در فاصله نزدیگی از دوربین قرار گرفته باشد.
تعداد مناسب مگاپیکسل
اکثر گوشیهای هوشمند که جزو بهترین گوشی از نظر دوربین قرار گرفتهاند، لنز ۱۲ تا ۲۱ مگاپیکسلی دارند که کیفیت خوبی به همراه میآورند اما شما باید توجه خود را روی اندازه پیکسلها با میکرومتر شناخته میشوند بگذارید. این المان باعث افزایش کیفیت عکاسی و فیلمبرداری میشود. به طور مثال دو عدد از گوشیهای سامسونگ که در لیست بهترین گوشی از نظر دوربین قرار میگیرند از پیکسلهایی در اندازه ۱.۴ میکرومتر بهره میبرند که پیکسلهای بزرگی به شمار میروند. اندازه بزرگ پیکسلها باعث میشود که نور بیشتری وارد حسگر دوربین شود و به همین دلیل عکس باکیفیتتری در اختیار خواهید داشت.
صفحه نمایش بزرگتر
زمانی که از گوشی هوشمند برای عکاسی استفاده میکنید، دیگر با چیزی شبیه به Viewfinder در دوربینهای دیجیتال و عکاسی مواجه نمیشوید. صفحه نمایش گوشی هوشمند نقش viewfinder را ایفا میکند. به همین دلیل صفحه نمایش بزرگتر هم باعث میشود که عکس بهتری در اختیار داشته باشید. هر چقدر که صفحه نمایش وضوح تصویر بالاتری داشته باشد، عکس شفافتری را مشاهده میکنید. به واسطه همین موضوع گوشیهای آیفون به واسطه داشتن صفحه نمایش رتینا عکسها را با جزییات بیشتری نشان میدهند. همچنین رقابت به شکلی پیشرفته که باعث شده صفحههای نمایش گوشیهای هوشمند حاشیههای کمتری پیدا کنند.
از نظر صفحه نمایش هم گوشیهای هوشمند را بررسی کردیم:
تثبیت کننده تصویر اپتیکال یا OIS
تثبیت کننده تصویر یکی از مهمترین ویژگیهایی است که باعث میشود یک گوشی به عنوان بهترین گوشی از نظر دوربین دست پیدا کند. تثبت کننده تصویر با سرعت خوبی به دنیای دوربین گوشیهای هوشمند اضافه شد و تاثیر خودش را هم به خوبی نشان داد. بدون تثبیت کننده تصویر عکسهایی در اختیار داشتید که مات میشدند و کیفیت خود را از دست داده بودند. این ویزگی روی بالا رفتن کیفیت ویدیوها هم تاثیر زیادی دارد.
عکاسی RAW
یکی دیگر از المانهایی که باعث میشود بهترین گوشی از نظر دوربین را انتخاب کنیم، پشتیبانی از حالت عکاسی خام یا RAW است. این موضوع باعث میشود که بتوانید عکسی را ثبت کنید که خودتان میخواهید و هیچکدام از بهبودهایی که گوشی روی عکس اعمال میکند را دیگر دراختیار ندارید. عکسهای RAW را میتوانید خودتان ویرایش کنید و آن چیزی که میخواهید را بهدست بیاورید. در حالت عکاسی RAW کنترل بیشتری روی عکس خواهید داشت و میتوانید میزان اکسپوژر و حتی وایت بالانس را هم تغییر دهید. این کار را بسیار سختتر روی عکسهایی با فرمت JPEG انجام میدهید. البته عکسهایی که با حالت RAW ثبت میکنید، حجم زیادتری دارند.
لنزها و قدرت زوم
لنزهایی که روی گوشیهای پرچمدار قرار میگیرند عملکرد بسیار خوبی دارند و در بسیاری مواقع عملکردی بهتر از لنزهای قرار گرفته روی دوربینهای دیجیتال دارند. از طرف دیگر طراحان کاری کردهاند که گوشیهای هوشمند جمعوجوتر شوند تا کاربران راحتتر بتوانند این گوشیها را حمل کنند. به همین دلیل گوشی هوشمند بهتر از دوربین دیجیتال عمل میکند. البته همین فضای کم باعث شده که از چند دوربین پشت برای گوشیهای هوشمند استفاده شود. دوربین اولتراواید و دوربین ماکرو و تلهفوتو به همین دلیل است که روی گوشیهای هوشمند قرار میگیرند.
تفاوت لنزها
- لنز اولتراواید: زاویه دید بسیار زیادی دارد
- لنز واید / لنز استاندارد: استفاده به عنوان دوربین اصلی که اندازه آن ۲۷ تا ۲۸ میلیمتر است.
- لنز تلهفوتو: امکان زوم دو تا سه برابر را فراهم میکند و اندازه آن هم ۵۶ تا ۸۱ میلیمتر میشود.
- مونوکروم: امکان عکاسی سیاه و سفید را به همراه میآورد.
- تشخیص عمق: برای تار کردن محیط پسزمینه.
پشتیبانی از HDR
یکی دیگر از استانداردهایی که باعث میشود ما بهترین گوشی از نظر دوربین را انتخاب کنیم، ویژگی HDR یا High Dynamic Range است. البته این استاندارد زمان زیادی است که روی گوشیهای هوشمند قرار گرفته است. این ویژگی باعث میشود تصاویر ثبت کنید که داینامیک رنج بهتری داشته باشند. داینامیک رنج بهتر یعنی نمایش نقطههای تاریک و روشن عکسها بهتر شود. زمانهای پیش میآید که شما میتوانید از این ویژگی بهترین استفاده را ببرید. در زمان عکاسی از طبیعت و محیطهای خارج از خانه و زیر نور خورشید میتوانید از این ویژگی استفاده کنید. در این حالت گوشی چند عکس را پشتسر هم ثبت میکند و انها را با هم ترکیب میکند تا بتواند عکس نهایی را با کیفیت بهتری در اختیار شما قرار دهد.
امکان کنترل ISO
اگر در محیطهای تاریکی حضور داشته باشید و بخواهید از محیطهای بسیار تاریک عکاسی کنید با سطح ISO را در دوربین گوشی هوشمند تغییر دهید. این میزان باعث میشود حساسیت دوربین به نور بیشتر شود؛ اما با افزایش میزان ISO سطح نویز در عکسها افزایش پیدا میکند. از طرف دیگر بسیاری از بهترین گوشیهای بازار نظر دوربین به کاهش دهنده نویز مجهز شدهاند؛ اما استفاده از آن باعث میشود که عکس شما خراب شود.
پس چاره کار چیست؟ بهتر است که در محیطهای کم نور عکاسی نکنید یا اینکه باید گوشی هوشمندی خریداری کنید که از سرعت شاتر بالاتری برخوردار باشد. سرعت شاتر را میتوانید در تنظیمات پیشرفته دوربین تغییر دهید. بهترین گوشی از نظر دوربین تنظیمات بسیار زیادی را پیش روی شما قرار میدهد که بتوانید به واسطه آن تنظیمات ISO و بسیاری از المانهای دیگر را تغییر دهید.
گزینههای متعدد برای کنترل دوربین
با پیشرفت گوشيهای هوشمند، گزینههای بیشتری را در منوی دوربین آنها مشاهده میکنید. اکثر گوشیهای عکاسی هوشمند به حالت عکاسی خودکار مجهز شدهاند. حتی عکاسی پرو هم روی بسیاری از گوشیها دیده میشود. حتی میتوانید میزان ISO را تغییر دهید و عکس RAW ثبت کنید. گوشیهای جدیدتر بازار هم میتوانند حالت عکاسی پرتره را پیش روی شما قرار دهند. در گوشیهای جدید فیلترهای جذابی هم قرار گرفتهاند تا عکسهای جالب توجهی داشته باشید. حتی امکان فیلمبرداری آهسته و حتی فیلمبرداری تایم لپس هم به گوشیها اضافه شده است.
فیلمبرداری
فیلمبرداری 4K یکی از جذابترین ویژگیهای یک دوربین گوشی هوشمند خواهد بود. در واقع با این ویژگی میتوانید ویدیوهای بسیار باکیفیتی ثبت کنید. امکان ضبط ویدیوی 4K با نرخ ۶۰ فریم برثانیه را روی گوشیهای جدید بازار مشاهده میکنید. ویژگیهایی مانند فوکوس خودکار هم باعث میشوند که بتوانید ویدیوهای باکیفیتتری در اختیار داشته باشید.
امکان فیلمبرداری سریع یا فیلمبرداری آهسته
بهترین گوشی از نظر دوربین باید امکان فیلمبرداری با سرعت بالا و امکان فیلمبرداری با سرعت آهسته را داشته باشد. با این گوشی میتوانید فیلمهای Slow-Motion یا فیلمهایی با فریمریت بالاتر ضبط کنید. این ویژگی را روی گوشیهای میانرده و گوشیهای رده بالا مشاهده میکنید. بسیاری از گوشیهای بازار میتوانند ویدیوهایی با نرخ ۹۶۰ فریم برثانیه ضبط کنند. با این حال دوربینهای گوشی موبایل به مدت زمان طولانی نمیتوانند ویدیوهایی با این سرعت ضبط کنند.
فوکوس و پاسخگویی شاتر
هر چقدر که دوربین موبایل بتواند با سرعت بیشتری فوکوس کند و شاتر دوربین هم به سرعت پاسخگو باشد، باعث میشود که در سریعترین زمان ممکن عکس باکیفیتی در اختیار داشته باشید. بد نیست بدانید دوربین گوشی مورد نظر شما چند فریم در ثانیه عکاسی میکند. این ویژگی زمانی به درد شما میخورد که میخواهید از سوژههایی که در حال حرکت هستند سریع عکاسی کنید.
فوکوس خودکار را هم روی بسیاری از گوشیهای موجود در بازار مشاهده میکنید. این ویژگی باعث میشود که فوکوس به صورت خودکار روی سوژه مورد نظر شما قرار بگیرد و حرکت کند.
فلش
اکثر گوشیهای هوشمند موجود در بازار به فلش مجهز شدهاند. با این حال زمانی که به سوژه نزدیک میشوید فلش تاثیر خوبی روی عکسها نمیگذارد و عکسها کیفیت خود را از دست میدهند. فلشهای دوتایی عملکرد بهتری در مقایسه با فلش تکی دارند.
ویژگیهایی که چندان مهم نیستند، اما وجود آنها بهتر است
طول عمر باتری
بهترین گوشی از نظر دوربین باید باتری خوبی هم داشته باشد. اگر گوشی باتری بزرگتری داشته باشد قطعا مدت زمان بیشتری با آن فیلمبرداری و عکاسی خواهید کرد.
ضد آب بودن
ضدآب بودن گوشی هم باعث میشود که بتوانید در زیر اب با گوشی عکاسی کنید. با این ویژگی میتوانید عکسهای جذابتری در اختیار داشته باشید.
حافظه داخلی قابل ارتقا
از گوشی شما از کارت حافظه پشتیبانی کند میتوانید ویدیوها و عکسهای بیشتری روی گوشی خود ذخیره کنید. پس بهترین گوشی از نظر دوربین باید از کارت حافظه پشتیبانی کند تا هیچ وقت مجبور به حذف عکسها و ویدیوهای قبلی خود نشوید.
پیشنهاد نویسنده: بهترین گوشی تا ۲۰ میلیون تومان
سایت مقایسه کیفیت دوربین گوشیها
این سایت به طور تخصصی بخشهای مختلف دوربین اصلی و همچنین دیگر دوربینها را مورد بررسی قرار داده و به هر بخش نمرهای اختصاص میدهد. در نهایت میانگین این نمرهها نمرهی نهایی دوربین یک گوشی هوشمند را تشکیل میدهند.
در این بررسی تخصصی کیفیت عکسهای روز و شب، کیفیت تصاویر در حالت زوم و کیفیت ویدئوها سنجیده میشود و به صورت جزئیتر هم تصاویر از نظر رنج دینامیکی، دقت رنگ، شارپنس، روشنایی، نویز و … مورد بررسی قرار میگیرند.
نمرهی بالاتر یک گوشی در Dxomark به معنای بهتر بودن کلیت دوربینهای آن است و ممکن است یک گوشی با نمرهی پایینتر در بخشی به خصوص عملکرد بهتری داشته باشد و اگر در خرید گوشی بخش خاصی برای شما اهمیت زیادی دارد باید به این نکته توجه داشته باشید.
مثلا تصور کنید یک گوشی در بخش زوم نمرهی قابل قبولی دریافت نکند و همین موضوع باعث شود تا میانگین کلی نمرات آن محصول کاهش پیدا کند، در صورتی که ممکن است در بخش کیفیت تصاویر در نور روز عملکرد بهتری از گوشی با نمرهی کلی بالاتر داشته باشد.
بهترین گوشی از نظر دوربین ۲۰۲۱
در این قسمت ۱۰ عدد از بهترین گوشیهای حال حاضر جهان از نظر دوربین را به شما معرفی میکنیم تا در صورت تمایل به خرید و اولویت داشتن این بخش، بتوانید انتخاب درستی داشته باشید.
هواوی پی ۵۰ پرو
مدت بسیار کمی از معرفی هواوی پی ۵۰ پرو میگذرد؛ پرچمداری از سوی شرکت چینی که امکانات بسیار خوبی نیز به همراه دارد و اگر به دنبال ارتباطات 5G نیستید یا برخورداری از سرویسهای گوگل اهمیت کمی برایتان دارد، انتخاب خوبی میتواند برایتان باشد. هواوی P50 پرو مجهز شده به تراشهی اسنپدراگون ۸۸۸ مدل 4G که توان پردازشی بالایی داشته و امکانات گستردهای نیز در اختیار ماژول چهارگانهی موجود در پنل پشتی هواوی پی ۵۰ پرو میدهد. باید گفت که در پنل پشتی پرچمدار شرکت چینی، اژدهایی خفته که میتواند تصاویری با کیفیتی مثال زدنی ثبت کند. ماژول موجود در پنل پشتی متشکل میشود از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی با لنز واید، دوربین ۶۴ مگاپیکسلی با لنز پریسکوپ تلهفوتو، دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید و دوربین ۴۰ مگاپیکسلی با لنز مونوکروم (سیاه و سفید). در بالای صفحهنمایش نیز دوربین ۱۳ مگاپیکسلی قرار گرفته تا بتوانید از خود تصاویر سلفی تهیه کنید. به طور دقیقتر ماژول دوربین موجود در پنل پشتی متشکل از حسگرهای زیر میشود:
- دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.8 که از فاصلهی کانونی ۲۳ میلیمتری (لنز واید) برخوردار است و از امکاناتی مانند فوکوس خودکار با تشخیص فاز، فوکوس خودکاری لیزری و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره میبرد.
- دوربین ۶۴ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/3.5 که از فاصلهی کانونی ۹۰ میلیمتری (لنز پریسکوپ تلهفوتو) برخوردار است و از امکاناتی مانند فوکوس خودکار با تشخیص فاز، زوم یا بزرگنمایی اپتیکال تا ۳ برابر و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره میبرد.
- دوربین ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.2 که از فاصلهی کانونی ۱۳ میلیمتری (لنز اولتراواید) برخوردار است.
- دوربین ۴۰ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.6 که از فاصلهی کانونی ۲۳ میلیمتری (لنز سیاه و سفید) برخوردار است.
آیفون ۱۳ / آیفون ۱۳ مینی
در کنار مدلهای پروی سری آیفون ۱۳ باید گفت که مدلهای آیفون ۱۳ و آیفون ۱۳ مینی نیز از دوربینهایی با توانایی ثبت تصاویر باکیفیتی برخوردار هستند. کوپرتینوییها میدانند که کاربران محصولات این شرکت چقدر به عکاسی علاقهمند هستند. به همین علت محصولاتی را به بازار عرضه میکنند که دوربین سلفی و اصلی توانمندی داشته باشند و کاربران بتوانند از ثبت تصاویر زیبا لذت ببرند. هر دو گوشی هوشمند آیفون ۱۳ و آیفون ۱۳ مینی از دوربینهای کاملا یکسانی استفاده میکنند. در بالای صفحهنمایش میتوان دوربین سلفی را یافت که از وضوح تصویر ۱۲ مگاپیکسلی برخوردار است و از مشخصاتی مانند گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.2 با فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتری (لنز واید) و سایز حسگر ۱/۳.۶ اینچی استفاده میکند. در کنار این دوربین، حسگر دیگری نیز از نوع SL 3D وجود دارد که میتواند میزان عمق در تصویر را تشخیص دهد. اپل برای تمامی مدلهای سری آیفون ۱۳ تراشهای توانمند به نام A15 بیونیکی را در نظر گرفته که میتواند از پس وظایف سنگین برآید. به لطف این تراشه نیز آیفون ۱۳ و ۱۳ مینی قادر هستند از ماژول دوربین دوگانهای با برخورداری از دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی پشتیبانی کنند. به طور دقیقتر ماژول دوربین موجود در پنل پشتی متشکل از حسگرهای زیر میشود:
- دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.6 که از فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتری (لنز واید) و سایز پیکسل ۱.۷ میکرومتری برخوردار است و از امکاناتی مانند فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر با ویژگی سنسور شیفت بهره میبرد.
- دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.4 که از فاصلهی کانونی ۱۳ با میدان دید ۱۲۰ درجهای برخوردار است.
گوگل پیکسل ۶ پرو
گوگل درنهایت گوشی هوشمندی درخور نام این شرکت را به بازار محصولات اندرویدی معرفی کرد؛ پیکسل ۶ پرو که مشخصات سختافزاری جالبی را به همراه دارد مجهز شده به تراشهی انحصاری گوگل که تنسور نام دارد و مبتنی بر لیتوگرافی ۵ نانومتری ساخته شده است. از نظر توان پردازشی گفته شده که تنسور را میتوان در حد اسنپدراگون ۸۸۸ دید. گوگل پیکسل ۶ پرو در پنل جلو دارای دوربین سلفی ۱۱.۱ مگاپیکسلی است که از گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.2، فاصلهی کانونی ۲۰ میلیمتری (لنز اولتراواید) و سایز پیکسل ۱.۲۲ میکرومتری استفاده میکند. در پنل پشتی نیز ماژول سهگانهای قرار گرفته که متشکل میشود از دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، دوربین تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی و دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید. به طور دقیقتر ماژول دوربین موجود در پنل پشتی متشکل از حسگرهای زیر میشود:
- دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.9 که از فاصلهی کانونی ۲۵ میلیمتری (لنز واید) سایز پیکسل ۱/۱.۳۱ اینچی و سایز پیکسل ۱.۲ میکرومتری برخوردار است و از امکاناتی مانند فوکوس خودکار دوال پیکسل با تشخیص فاز، فوکوس خودکاری لیزری و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره میبرد.
- دوربین ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/3.5 که از فاصلهی کانونی ۱۰۴ میلیمتری (لنز تلهفوتو)، سایز حسگر ۱/۲ اینچی و سایز پیکسل ۰.۸ میکرومتری برخوردار است و از امکاناتی مانند فوکوس خودکار با تشخیص فاز، زوم یا بزرگنمایی اپتیکال تا ۴ برابر و لرزشگیر اپتیکال تصویر بهره میبرد.
- دوربین ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.2 که از فاصلهی کانونی ۱۷ میلیمتری (لنز اولتراواید) و سایز پیکسل ۱.۲۵ میکرومتری برخوردار است.
گوشی Mi 11 Ultra
شیائومی طی چند سال اخیر به حدی در زمینه تولید گوشیهای هوشمند پیشرفت کرده که حالا عنوان بهترین گوشی هوشمند جهان از نظر دوربین را به خود اختصاص داده است. البته فریم دوربینهای این محصول به حدی بزرگ است که میتوان پیش از ثبت تصویر در مورد کیفیت نهایی عکسها قضاوت کرد.
در بخش دوربین این گوشی از جدیدترین فناوریهای موجود استفاده شده تا گرانترین پرچمدار شیائومی بتواند با کسب نمرهی ۱۴۳ در صدر این لیست قرار بگیرد. دوربین اصلی این غول چینی سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی دارد و دو لنز فوق عریض و پریسکوپ تله فوتو ۴۸ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند. لنز سلفی هم سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی دارد.
البته باید در نظر داشت که چندی قبل شرکت هواوی گوشی P50 Pro خود را معرفی کرد و توانست با کسب نمرهی ۱۴۴ و تنها یک عدد بیشتر از پرچمدار شیائومی در رتبهی نخست قرار بگیرد.
گوشی Huawei Mate 40 Pro Plus
رتبهی دوم این لیست هم به نماینده دیگری از چینیها میرسد، اما این بار نه شیائومی بلکه شرکت بسیار بزرگ هواوی توانسته این جایگاه را با کسب نمرهی ۱۳۹ به خود اختصاص دهد.
این گوشی هواوی دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی دارد و سه دوربین فوق عریض با سنسور ۲۰ مگاپیکسلی، پریسکوپ تله فوتو با سنسور ۸ مگاپیکسلی و تله فوتو با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند و در نهایت دوربین سلفی هم از سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی برخوردار است.
این دستگاه، پرچمدار سال قبل هواوی است و احتمال دارد با عرضهی پرچمدار جدید بتواند رتبهی نخست را بار دیگر از شیائومی پس بگیرد.
گوشی ایفون ۱۳ پرو/ ۱۳ پرو مکس
پرچمداران جدید به تازگی از راه رسیدند و توانستند به طور مشترک نمرهی ۱۳۷ را به خود اختصاص دهند. این دو گوشی دقیقا مانند نسل قبل از سه دوربین عریض، فوق عریض و تله فوتو با سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی استفاده میکند اما امسال این سنسورها بزرگتر شدهاند و میتوانند مقدار نور بیشتری را جذب کنند و در نتیجه شما در نور کم بهتر میتوانید عکاسی کنید. دوربینهای ایفونهای سری ۱۳به حدی پیشرفت کرده که حالا نمرهی ایفون ۱۳ و ۱۳ مینی در این سایت به اندازهی ۱۲ پرو مکس سال قبل است.
این دو گوشی حالا برای اولین بار از نمایشگرهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی استفاده میکنند و شارژ دهی باتری آنها نیز بسیار بهتر از سال قبل شده و ایفون ۱۳ پرو مکس به گفتهی منابع مختلف در حال حاضر بهترین عمر باتری را در بین پرچمداران حال حاضر بازار دارد.
گوشی Huawei Mate 40 Pro
این گوشی نسخهای ارزانتر از پرچمدار هواوی است که در بخش دوربین در قاب پشتی به جای ۴ دوربین از سه دوربین بهره میبرد. دوربین فوق عریض و اصلی این گوشی دقیقا مشابه با مدل بالا بوده و تنها در زمینه زوم و دوربین تله فوتو و پریسکوپ تله فوتو بین آنها تفاوتهای زیادی دیده میشود. این محصول توانسته با کسب عدد ۱۳۶ پشت سر برادر بزرگتر خود در این لیست جای بگیرد.
گوشی Mi 10 Ultra
می ۱۰ اولترا نسل قبل از می ۱۱ اولترا بوده و نشان میدهد که این شرکت چینی چگونه گام به گام به رتبهی اول نزدیک شده و در سال ۲۰۲۱ بالاخره توانست این عنوان را به خود اختصاص دهد.
این پرچمدار ۲۰۲۰ توانسته نمرهی کلی ۱۳۳ را کسب کند و به این ترتیب در جایگاه چهارم این لیست قرار بگیرد. این گوشی در مجموع پنج دوربین دارد که چهار عدد آن در قاب پشتی و یکی هم به عنوان دوربین سلفی در قاب جلویی خود نمایی میکند.
دوربین اصلی این محصول سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی داشته و برای دوربین پریسکوپ تله فوتو نیز سنسوری ۴۸ در نظر گرفته شده است. این مجموعه را دوربین فوق عریض ۲۰ مگاپیکسلی و تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی همراهی میکنند تا ترکیب دوربینهای قاب پشتی کامل شود. دوربین سلفی این پرچمدار هم از سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی بهره میبرد.
گوشی هواوی P40 Pro
بیش از هر چیز دیگری توجه دارید که چگونه چینیها رتبههای اول این لیست را تصاحب کردهاند و خبری از آیفون و گلکسی در ابتدای این لیست نیست؟ در واقع در طی این چند سال به حدی هواوی و شیائومی در زمینه تولید گوشی هوشمند و به طور تخصصیتر دوربین پیشرفت کردهاند که جایی برای دو غول کرهای و آمریکایی نمانده است. هواوی پی ۴۰ پرو محصول دیگری از این شرکت پر آوازه است که نمرهی ۱۳۲ را کسب کرده و در جایگاه پنجم قرار گرفته است.
دوربین اصلی، فوق عریض و پریسکوپ تله فوتو با سنسورهای ۵۰، ۴۰ و ۱۲ مگاپیکسلی به همراه سلفی ۳۲ مگاپیکسلی ترکیب دوربینهای این گوشی را تشکیل میدهند. ناگفته نماند که این دستگاه به لنز TOF هم مجهز شده تا بتواند دقیقتر در عکسهای پرتره عمل کند.
گوشی Oppo Find X3 Pro
شاید نام شرکت اوپو کمتر به گوشتان خورده باشد، اما این سازندهی چینی با قرارگیری در جایگاه ششم این لیست تواناییهای خود را به اثبات رسانده است. گوشی Find X3 Pro در ابتدای معرفی به دلیل لنز میکروسکوپ بسیار مورد توجه قرار گرفت و یوتیوبرهای مشهور و همچنین در مرحلهی بعد کاربران شروع به عکاسی با این لنز جذاب از گوشی اوپو کردند.
لنز ماکرو، فوق عریض، تله فوتو و … برای کاربران دیگر جذابیت اولیهی خود را از دست داده و به همین دلیل هم اوپو با اضافه کردن لنز میکروسکوپ دست به خلاقیتی جذاب در بخش دوربین زده است. جدا از این لنز دو دوربین عریض و فوق عریض ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی هم بسیار خوب ظاهر شده و به عدد کلی ۱۳۱ دست یافتهاند.
دوربین تله فوتو ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی این مجموعه را تکمیل میکنند.
بیشتر بخوانید: اپلیکیشن های پولی اندروید و iOS که امروز رایگان شدهاند
گوشی Vivo X50 Pro+
رتبهی هفتم لیست را هم یک سازنده چینی ازآن خود کرده تا عملا در هفت چایگاه نخست چینیها پادشاهی خود را اعلام کنند. این لیست تا حدی نشان میدهد که به چه دلیل سازندگان چینی با سرعتی بسیار زیاد در حال پیشرفت هستند و هر سال تعداد بیشتری از گوشیهای خود را به فروش میرسانند.
لنز اصلی این محصول سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی دارد و دو لنز پریسکوپ تله فوتو و فوق عریض با سنسورهای ۱۳ مگاپیکسلی و تله فوتو ۳۲ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند. برای دوربین سلفی هم سنسوری ۳۲ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده که در پانچ هول کوچک سمت چپ نمایشگر جای گرفته است.
گوشی iPhone 12 Pro Max
بالاخره پس از هفت گوشی چینی پشت سر هم نوبت به غول آمرکاییها یعنی اپل میرسد. این سازنده هیچگاه به اعداد و ارقام اعتقادی نداشته و ترجیح میدهد به جای کمیت به روی کیفیت بخشهای مختلف کار کند.
به عنوان مثال همچنان گوشی اپل از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی در پرچمداران خود استفاده میکند و این در حالیست که سامسونگ به سراغ سنسورهای ۱۰۸ مگاپیکسلی رفته است (نکتهی جالبتر این که در ۱۰ جایگاه اول هیچ خبری از کرهایها و گوشیهای کهکشانی آنها نیست و این نشان میدهد که تنها نباید به اعدام و ارقام اکتفا کرد و این موضوع بیشتر جنبهی تبلیغاتی دارد تا کاربرد واقعی).
اپل در مراسم معارفهی پرچمداران جدید خود به روی دوربینهای ایفون ۱۲ پرو مکس تمرکز زیادی داشت و ادعا میکرد که این گوشی در شب و نور کم هم به لطف دیافراگم f/1.6 و همچنین سنسور Lidar میتواند عکسها و ویدئوهای بسیار خوبی به ثبت برساند. گذشته از همهی این حرفها، این دستگاه توانسته با کسب نمرهی ۱۳۰ در جایگاه هشتم لیست قرار بگیرد.
همان طور که در بالاتر هم اشاره شد همهی چهار دوربین این گوشی از جمله عریض، فوق عریض، تله فوتو و سلفی سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی دارند.
گوشی iPhone 12 Pro
ایفون ۱۲ پرو برادر کوچکتر ایفون ۱۲ پرو مکس بوده و تنها در اندازهی نمایشگر تفاوت زیادی با نسخه پرو مکس دارد. در بخش دوربین از نظر اعداد سنسورها تفاوتی دیده نمیشود و تنها زوم اپتیکال نسخه پرو مکس ۲.۵ برابر و در این گوشی ۲ برابر است.
گذشته از این ایفون ۱۲ پرو برخی قابلیتهای نرم افزاری و سخت افزاری دوربین برادر بزرگتر خود را هم ندارد تا با اختلاف اندک و با نمرهی ۱۲۸ پشت سر پرچمدار اصلی اپل قرار بگیرد.
گوشی Vivo X60 Pro+
جالب است که جدیدترین پرچمدار Vivo جایگاه ضعیفتری نسبت به پرچمدار سال قبل به خود اختصاص داده و توانسته با کسب نمرهی ۱۲۸ (در مقایسه با ۱۳۱ پرچمدار قبلی یعنی X50 Pro+) در جایگاه ۱۰ این لیست قرار بگیرد. ترکیب دوربینهای این پرچمدار را عریض، فوق عریض، پریسکوپ تله فوتو و تله فوتو با سنسورهای ۵۰، ۳۲، ۸ و ۴۸ مگاپیکسلی تشکیل دادهاند و در نهایت دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی در بالای نمایشگر درون یک پانچ هول خودنمایی میکند.
بهترین دوربین گوشی از نظر dxomark 2020
اینها لیست ۱۰ گوشی برتر Dxomark از نظر دوربین بودند، اما اگر تنها محصولات سال ۲۰۲۱ را در نظر بگیریم لیست به ترتیب زیر درمیآید (توجه داشته باشید که مثلا پرچمداران اپل در سال ۲۰۲۰ عرضه شدهاند و در این لیست پایین حضور پیدا نمیکنند).
- ‘گوشی Huawei P50 Pro
- گوشی Mi 11 Ultra
- گوشی +Huawei Mate 40 Pro
- گوشی Apple iPhone 13 Pro/Pro Max
- گوشی Huawei Mate 40 Pro
- گوشی Google Pixel 6 Pro
- گوشی +Vivo X70 Pro
- گوشی Xiaomi Mi 10 Ultra
- گوشی Huawei P40 Pro
- گوشی Oppo Find X3 Pro
اما اینها همگی گوشیهای پرچمدار و گران قیمت بودند اگر بخواهیم گوشی زیر ۶۰۰ دلار در سال ۲۰۲۱ خریداری کنیم کدام گوشیها بهترین دوربین را دارند؟ در ابتدا به این گوشیها خواهیم پرداخت و پس از آن به سراغ گوشیهای میانرده زیر ۴۰۰ دلار میرویم.
اگر دوربین اولویت اول شماست و فقط گوشی سامسونگ می خواهید، مطلب زیر را بخوانید:
بهترین دوربین گوشیهای قاتل پرچمدار (زیر ۶۰۰ دلار)
گوشیهای این بخش همگی قیمت زیر ۶۰۰ دلار دارند و شما میتوانید با پرداخت هزینه کمتر نسبت به پرچمداران از دوربینهای بسیار توانمند برخوردار شوید.
گوشی Xiaomi Mi 10T Pro 5G
یکی از بهترین قاتل پرچمداران حال حاضر بازار می ۱۰ تی پرو شیائومی است که مشخصات بسیار خوبی دارد و در بخش دوربین هم در دستهی بهترینها قرار میگیرد و میتوان آن را با پرچمداران مقایسه کرد.
این محصول با کسب عدد ۱۱۸ در صدر این لیست قرار گرفته و بهترین گوشی مرغوب بازار از نظر دوربین به حساب میآید. دوربین اصلی این دستگاه سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی داشته و دو سنسور فوق عریض و ماکرو با سنسورهای ۱۳ و ۵ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند.
این گوشی دوربین تله فوتو ندارد و تنها میتواند زوم دیجیتال انجام دهد. در نهایت دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی این ترکیب را کامل میکند.
گوشی TCL 20 Pro 5G
تی سی ال هم یک برند چینی است که به غیر از گوشی در زمینه ساخت تلویزیون هم تبحر دارد. گوشی 20 Pro از این شرکت توانسته با کسب نمره ۱۱۷ و اختلاف کم با می ۱۰ تی پرو در جایگاه دوم بهترین گوشیهای مرغوب بازار از دید Dxomark قرار بگیرد.
به روی قاب پشتی این محصول چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان با چیدمان زیرهم دیده میشود که به ترتیب سنسورهای ۴۸، ۱۶، ۵ و ۲ مگاپیکسلی دارند. دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی هم درون پانچ هول بالای نمایشگر قرار گرفته و شما را در ثبت عکسهای سلفی همراهی میکند.
گوشی OnePlus 8T
وانپلاس هم شرکتی چینی است، اما همگی آن را به خاص بودن و داشتن محصولاتی جذاب میشناسیم. وانپلاس ۸ تی به لطف برخورداری از چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و سنجش عمق میدان با سنسورهای ۴۸، ۱۶، ۵ و ۲ مگاپیکسلی توانسته جایگاه سوم را با نمرهی ۱۱۱ به خود اختصاص دهد. دوربین سلفی این گوشی از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی بهره میبرد.
گوشی Xiaomi Redmi K40 Pro+
شیائومی رتبهی چهارم را نیز به نام خود درآورده و این کار را با گوشی از زیر برند ردمی انجام داده است. ردمی K40 Pro+ به غیر از بحث دوربین که توانسته عدد ۱۰۸ را کسب کند در دیگر بخشها هم مشخصاتی بسیار نزدیک یا برابر با پرچمداران دارد و به همین دلیل ارزش خرید بسیار زیادی پیدا میکند.
دوربین اصلی این دستگاه سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی دارد و سه لنز فوق عریض، ماکرو و سلفی با سنسورهای ۸، ۵ و ۲۰ مگاپیکسلی این دوربین را همراهی میکنند.
گوشی Oppo Reno4 5G
عنوان پنجمی لیست بهترین گوشیهای مرغوب از دید Dxomark به Oppo Reno4 5G میرسد، گوشی که قیمتی منطقی را در کنار مشخصات خوب ارائه میکند و نمرهی ۱۰۵ را هم در زمینه دوربین بدست آورده است.
قاب پشتی از سه دوربین عریض، فوق عریض و تشخیص عمق میدان به چیدمان زیرهم میزبانی میکند که به ترتیب سنسورهای ۴۸، ۸ و ۲ مگاپیکسلی دارند. قاب جلویی هم دو لنز سلفی عریض و عمق میدان با سنسورهای ۳۲ و ۲ مگاپیکسلی را شامل میشود.
گوشی Galaxy A52 5G
پس از موفقیتهای فراوان گلکسی A51 سامسونگ گلکسی A52 را با بروزرسانیهای خوبی روانهی بازار کرد. این کهکشانی دو نسخه 4G و 5G دارد که در این لیست و در جایگاه ششم نسخهی 5G این محصول با نمرهی ۱۰۲ جای گرفته است.
این گوشی سامسونگ کهکشانی از دوربین اصلی با سنسور ۶۴ مگاپیکسلی استفاده میکند و دوربینهای فوق عریض، ماکرو و عمق میدان با سنسورهای ۱۲، ۵ و ۵ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند.
گوشی Oppo Reno5 Pro 5G
اوپو رنو ۵ پرو فایوجی محصول مرغوب دیگری از اوپو است که توانسته با کسب نمرهی ۱۰۰ در جایگاه هفتم لیست قرار بگیرد. شرکت اوپو با داشتن دو نماینده در این لیست نشان داده که به بخش دوربین اهمیت میدهد و در تلاش است تا در این بخش به یکی از بهترینها تبدیل شود و بتواند با دو غول هموطن یعنی شیائومی و هواوی رقابت کند.
برای این گوشی چهار لنز اصلی، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان با سنسورهای ۶۴، ۸، ۲ و ۲ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی این مجموعه را تکمیل میکند.
گوشی Mi 10T 5G
می ۱۰ تی نسخه ارزانتر می ۱۰ تی پرو است که تنها در زمینه دوربین با برادر بزرگتر تفاوت دارد. دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی در اینجا به ۶۴ کاهش یافته و دو دوربین فوق عریض و ماکرو سنسورهای مشابهی دارند. دوربین سلفی هم همچنان ۲۰ مگاپیکسلی بوده و این گوشی با وجود کاهش رزولوشن نسبت به ۱۰ تی پرو همچنان با کسب عدد ۹۸ در جایگاه هشتم قرار گرفته است.
گوشی Galaxy A71 5G
گلکسی A71 در ابتدای کار تنها نسخهی 4G داشت و پس از استقبال خوب کاربران، سامسونگ نسخه 5G از این کهکشانی را هم روانهی بازار کرد. این نسخه از نظر دوربین و اعداد مشخصاتی کاملا مشابه با نسخه 4G دارد و از چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان با سنسورهای ۶۴، ۱۲، ۵ و ۵ مگاپیکسلی بهره میبرد.
دوربین سلفی هم همچنان از سنسور ۳۲ مگاپیکسلی برخوردار است. این کهکشانی نمرهی ۸۸ را کسب کرده و در جایگاه نهم بهترین گوشیهای مرغوب بازار از دید Dxomark قرار گرفته است.
مقایسه های مرتبط:
گوشی Galaxy A51 5G
گلکسی A51 یکی از پرفروشترین گوشیهای تاریخ سامسونگ است و به همین دلیل و به منظور اضافه کردن فناوری 5G به این گوشی، کرهایها نسخهی 5G گلکسی A51 را تولید کردند.
این محصول توانسته در جایگاه دهم این لیست قرار بگیرد و این جایگاه به لطف کسب نمره ۸۷ بدست آمده است. A51 5G به طور کلی پنج دوربین دارد که چهار عدد به روی قاب پشتی و یک عدد در قاب جلو جای گرفته است.
قاب پشتی این کهکشانی میزبان لنزهای عریض، فوق عریض، ماکرو و تشخیص عمق میدان با سنسورهای ۴۸، ۱۲، ۵ و ۵ مگاپیکسلی است و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی هم درون پانچ هول قرار گرفته است.
بهترین دوربین گوشیهای میانرده
اکثر کابران گوشیهای هوشمند به امکانات و قابلیتهای بسیار پیشرفتهی یک گوشی پرچمدار یا گوشی های قاتل پرچمدار یا بالارده نیاز ندارد و یک گوشی میانرده هم به خوبی میتواند نیازهای آنها را برآورده کند. از طرف دیگر شاید دستهای از کاربران محدودیت در بودجه داشته باشند و نتوانند گوشی گران قیمت خریداری کنند.
برای این افراد گوشیهای میانرده بهترین انتخاب است و خوشبختانه این محصولات در چند سال اخیر بسیار پیشرفت کردهاند و حالا یک گوشی میانرده در برخی از موارد امکان رقابت با گوشی پرچمدار را دارد.
در این بخش به لیست گوشیهای میانرده و زیر ۴۰۰ دلاری میپردازیم که بهترین دوربین را دارند و اگر شما میخواهید گوشی میانردهای خریداری کنید که در بخش دوربین بسیار توانا باشد باید به سراغ محصولات این لیست بروید.
گوشی Google Pixel 4a
گوشیهای پیکسل گوگل به داشتن دوربینهای بسیار خوب شهرت دارند و میتوانند سوژهها را به طبیعیترین شکل ممکن با رنگهای واقعی به ثبت برسانند. گوگل پیکسل 4a یک میانرده از شرکت گوگل است که در کمال تعجب تنها با داشتن یک دوربین تکی توانسته با کسب نمرهی ۱۱۱ در جایگاه نخست لیست بهترین میانردههای جهان از نظر دوربین قرار بگیرد.
این دوربین سنسور ۱۲.۲ مگاپیکسلی دارد و برای آن لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی در نظر گرفته شده است. دوربین سلفی این میانرده هم با داشتن سنسور ۸ مگاپیکسلی در بالا سمت چپ نمایشگر جای گرفته است.
گوشی Mi 11 Lite 5G
می ۱۱ لایت فایوجی ارزانترین نسخه از سری می ۱۱ گوشیهای شیائومی است که از ابتدای معرفی به دلیل داشتن وزن و ضخامت بسیار خوب مورد توجه کاربران و به خصوص افرادی که به طراحی اهمیت میدهند قرار گرفت.
این محصول ۱۶۰ گرمی تنها ۶.۸ میلی متر ضخامت دارد تا بتوان آن را از این نظر و در این بازهی قیمتی بی رقیب دانست. در این لیست اما می 11 لایت فایوجی به لطف برخورداری از دوربینهایی توانمند قرار گرفته و توانسته با کسب نمرهی خوب ۱۱۱ و به صورت مشترک با گوگل پیکسل 4a در جایگاه دوم (یا همان اول) قرار بگیرد.
از آنجایی که گوشیهای پیکسل گوگل سخت در بازار کشور یافت میشوند در واقع برای خرید بهترین میانرده بازار از نظر دوربین باید به سراغ می ۱۱ لایت فایوجی بروید. این گوشی سه لنز عریض، فوق عریض و ماکرو با سنسورهای ۶۴، ۸ و ۵ مگاپیکسلی دارد که دوربین ماکروی آن هم از فوکوس خودکار استفاده میکند.
برای دوربین سلفی نیز یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده تا ترکیب دوربینهای نماینده شیائومی تکمیل شود.
گوشی OnePlus Nord
وانپلاس نورد با اختلاف سه عددی با دو گوشی قبل و با دریافت نمرهی ۱۰۸ از سایت Dxomark توانسته جایگاه سوم این لیست را ازآن خود کند. این گوشی وان پلاس ۴۰۰ دلاری مشخصات خوبی دارد و به غیر از بحث دوربین یک نمایشگر امولد ۹۰ هرتزی را مقابل دیدگاه شما قرار میدهد.
وانپلاس نورد از ترکیب چهار دوربین اصلی، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان استفاده میکند که به ترتیب برای آنها سنسورهای ۴۸، ۸، ۵ و ۲ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. دوربین سلفی این میانرده سنسور ۳۲ مگاپیکسلی دارد.
گوشی Oppo A94 5G
اوپو در لیست میانردهها هم حضور پیدا میکند تا نشان دهد که گوشیهای این برند در همهی بازههای قیمتی دوربینهای خوب و مناسبی دارند و از این نظر میتوانند با بزرگان رقابت کنند.
اوپو A94 فایوجی نمرهای مشابه با نمایندهی وانپلاس (۱۰۸) کسب کرده و به این ترتیب در واقع در جایگاه سوم قرار میگیرد (ولی به دلیل ترتیب لیست جایگاه چهارم به این گوشی اختصاص مییابد).
این گوشی در کل از پنج دوربین برخوردار است که طبق معمول این دوربینها عریض، فوق عریض، ماکرو، تشخیص عمق میدان و سلفی با سنسورهای ۴۸، ۸، ۲، ۲ و ۱۶ مگاپیکسلی هستند.
گوشی Redmi Note 10 Pro
ردمی نوت ۱۰ پرو شیائومی را به جرأت میتوان یکی از بهترین میانردههای موجود در بازار دانست که ارزش خرید بسیار زیادی دارد. این گوشی از یک نمایشگر امولد ۱۲۰ هرتزی استفاده میکند، نکتهای که کمتر در گوشی با این برچسب قیمتی شاهد هستیم.
گذشته از بحث دوربین در زمینه سخت افزار، طراحی، ارگونومی، اسپیکر و باتری هم ردمی نوت ۱۰ پرو عملکرد خوبی را از خود نشان میدهد. شیائومی برای این میانرده یک دوربین اصلی با سنسور ۱۰۸ مکاپیکسلی در نظر گرفته است و سه دوربین فوق عریض، ماکرو و تشخیص عمق میدان با سنسورهای ۸، ۵ و ۲ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند.
سلفی نماینده شیائومی سنسور ۱۶ مگاپیکسلی داشته و درون حفره کوچک بالای نمایشگر قرار گرفته است.
گوشی Iphone SE (2020)
آیفون اس ای ۲۰۲۰ محصول عجیبی است؛ چرا که در سال ۲۰۲۰ همچنان نمایشگری ۴.۷ اینچی دارد و از طراحی آیفون ۸ استفاده میکند. نمایشگر این گوشی نیز همچنان از رزولوشن HD+ بهره میبرد که خیلی با معیارهای سال ۲۰۲۰ جور در نمیآید.
اپل اما کاملا میداند که این گوشی را برای چه دستهای از کاربران تولید کرده و به همین دلیل به فروش بالایی هم رسیده است. گذشته از این حرفها دوربین خوب، تراشهی A13 اپل و همچنین سیستم عامل مجبوب اپل یعنی iOS دلایل کافی برای خرید این میانرده کوپرتیونیها به حساب میآید.
دوربین این ایفون هم تکی بوده و سنسور ۱۲ مگاپیکسلی دارد و به لطف همین سنسور و کسب عدد ۱۰۳ در جایگاه ششم این لیست قرار گرفته است. دوربین سلفی در نظر گرفته شده برای میانرده اپل از سنسوری ۷ مگاپیکسلی استفاده میکند.
گوشی Poco X3 nfc
پوکو یکی از زیربرندهای شیائومی است که مدتی قبل اعلام کرد به صورت مستقل از شیائومی فعالیت میکند. گوشیهای این سازنده به طور کلی ارزش خرید بالایی دارند؛ چرا که مشخصات خوب با قیمتی مناسب همراه میشود و کاربران با پرداخت مبلغ کمتر از دیگر برندهای میتواند محصولی با امکانات بیشتر دریافت کند.
پوکو ایکس ۳ از نمایشگری ۱۲۰ هرتزی برخوردار است و قدرت خود را از تراشهی ۸ نانومتری اسنپدراگون 730G میگیرد. در این لیست اما این مشخصات دخالتی ندارند و گوشیها صرف بخش دوربین به جایگاههای مختلف دست مییابند.
این میانرده با دارا بودن چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق میدان با سنسورهای ۶۴، ۱۳، ۲ و ۲ مگاپیکسلی و کسب نمرهی ۱۰۳ (مشابه با ایفون اس ای ۲۰۲۰) در جایگاه هفتم لیست بهترین گوشیهای میانرده از نظر دوربین قرار گرفته است. مجموعهی دوربینهای پوکو ایکس ۳ را دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی کامل میکند.
گوشی Realme 8 Pro
گوشی دیگری در این لیست که دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی دارد همین ریلمی ۸ پرو است. دوربین فوق عریض این گوشی هم سنسوری ۸ مگاپیکسلی داشته و دو لنز ماکرو و عمق میدان ۲ مگاپیکسلی آن را همراهی میکنند. سلفی این میانرده نیز سنسوری ۱۶ مگاپیکسلی دارد.
این محصول هم مانند دو گوشی بالا نمرهی ۱۰۳ را بدست آورده است. ریلمی ۸ پرو در دیگر بخشها هم مشخصات خوبی دارد، از نمایشگر سوپر امولد گرفته تا تراشهی اسنپدراگون 720G و باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی و … .